Кожного року в березні ми вшановуємо пам'ять великого Кобзаря – того, хто завжди відстоював права українців. Ми горді з того, що впродовж століть в устах патріотів рідного слова звучала наша мова, її берегли, як перлину, щоб колись заговорити нею на повний голос. І коли гостро постало питання, бути чи не бути українській мові і культурі взагалі... "Бути!" – відповів на це Великий Тарас своїми творами.
"Ну що б, здавалося, слова...
Слова та голос – більш нічого.
А серце б'ється – ожива,
Як їх почує!..."

У Моквинському ліцеї 6 березня традиційно розпочався Шевченківський тиждень під акордом "Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!" Проведені різноманітні заходи мали на меті виховувати любов до рідної землі, свого народу, мови і культури; сприяти усвідомленню власної ролі й відповідальності в майбутньому за долю нашої держави; вшанувати пам'ять геніального українського поета.
У рамках тижня відбулося багато цікавих і пізнавальних заходів, а саме:
літературний ярмарок «Що ми знаємо про Шевченка?», фотопрезентація «Живописні полотна Тараса Шевченка», віртуальна подорож «Шевченко і Рівненщина», Шевченківські читання, літературознавче ток-шоу «На струнах Кобзаревої душі», книжковий вернісаж «Шевченко не поет, а голос душі українського народу», Шевченкознавча студія «Малознайомі твори Шевченка»,
гра-вікторина «Володар слова і пензля».
Любов і шана вічна – Кобзареві.
Завжди він в серці нашому живе.
Його слова, як зорі променеві, –
Дороговказ нам у життя нове.

Більше фото

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Join Us Facebook

Наше відео

Кабінет психологічної служби

obg 210

123

ndgl 116111

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ:

      
     

ДЛЯ СПІВПРАЦІ:

Для співпраці та зв'язку з нами на сайті Ви маєте декілька можливостей:

       КОНТАКТНА ФОРМА
   - ГОСТЬОВА КНИГА
   - ФОРУМ

Пишіть нам.

Ми будемо дуже вдячні за Ваші поради та зауваження.